Na de zoveelste geslaagde en zonnige editie in 2016, zien we uit naar onze volgende afspraak op zaterdag 28 april 2018!

Op zaterdag 28 april 2018 zal het Steenplein opnieuw in een Oosterse sfeer baden. Voor de negende keer is het dan Wereld Taiji en Qigong dag in Antwerpen.

Verschillende Taijiquan en Qigong verenigingen laten tussen 10.00 en 16.00 uur het publiek kennis maken met Chinese bewegingsvormen via demonstraties en workshops. Daarnaast staan er onder de bomen ook kraampjes met informatie, versnaperingen en een lekker geurend kopje thee. Even de Chinese wereld binnenstappen.

De vorige jaren kende de Antwerpse editie van de Wereld Taiji en Qigong dag een groot succes. Onder een stralende lentezon keek een ruim publiek geboeid naar de indrukwekkende demonstraties. Bezoekers probeerden zelf enkele stapjes uit in de talrijke workshops of genoten simpelweg van de ontspannen sfeer op het plein.

De gestresseerde Westerse mens, die steeds meer volgens het aloude adagio ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ tracht te leven, voelt zich aangetrokken tot deze rustgevende bewegingsleer die zowel aan lichamelijke als aan geestelijke behoeftes tegemoet komt.

Wat je zoal te zien kunt krijgen vind je

: een flashmob, opgenomen in het Centraal Station van Antwerpen op 20 april 2013.

Wereld1 Wereld2 Wereld3 Wereld4