Chi Neng Instituut

 

patricia van walstijn

Patricia van Walstijn is de grondlegger van Chi Neng Qigong in Europa. In 1998 startte zij het Chi Neng Instituut in Nederland. Inmiddels zijn er ook instituten in België, Duitsland en Zweden. Alleen al in Nederland zijn meer dan 170 instructors opgeleid. De bewegingsleer wordt onderwezen op (sport)scholen, bij bedrijven en in eigen praktijk.

In 1997 volgde Patricia van Walstijn haar eerste workshop in de Verenigde Staten. In mei 1998 reisde zij naar China waar zij trainde in het Zhineng opleidingscentrum in Beidahe. Diep onder de indruk van Dr. Pang Ming en Zhineng Qigong vervolgde zij haar lessen in de Verenigde Staten en sinds 2001 in China.

Zij is auteur van verschillende boeken over Chi Neng Qigong, ze ondersteunde het Grieks Olympisch atletiekteam in Sydney en gaf onder meer les in de vrouwengevangenis van Curaçao. Patricia geeft workshops en bedrijfstrainingen in binnen- en buitenland.

Chi Neng Qigong in België

tilla2

Het Chi Neng Institute Belgium werd in januari 2004 opgericht door Tilla Van Opstal, de eerste Belgische gecertificeerde Chi Neng Qigong instructor Level 1 en Level 2. Zij leerde Chi Neng Qigong kennen bij Patricia van Walstijn waar zij haar opleiding volgde.
Tilla blijft zichzelf verdiepen door op zeer regelmatige basis internationale trainingen te volgen bij Chinese leraars, zowel in binnen- als buitenland. Zij heeft een jarenlange leservaring door haar wekelijkse lessen en gevarieerde workshops in binnen- en buitenland.
Zij is een zeer gedreven en inspirerende docente.

 

Voor de opleiding tot gecertificeerd Chi Neng Qigong instructor kan je terecht bij het Chi Neng Institute Belgium.

Chi Neng Qigong in Europa
In China trainden mensen urenlang en werd weinig uitgelegd. Wij kiezen ervoor de deelnemer te begeleiden op het pad van ontwikkeling en handvatten aan te reiken om de beleving van de oefeningen te verdiepen. Dit doen wij o.a. door de unieke theorie van Dr. Pang Ming uitgebreid te behandelen en in de praktijk te brengen en de link te leggen met de emoties via de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM/TCG), didactiek en onze westerse cultuur. Ook hebben wij een Chi Neng Qigong kinderprogramma ontwikkeld en trainingen voor het bedrijfsleven. Om zo dicht mogelijk bij de bron te blijven nodigen wij jaarlijks Zhineng leraren uit.